Sjövärme

Om du bor intill ett vattendrag eller en sjö, så är sjövärme ett lämpligt uppvärmningsalternativ för dig. Sjövärme är kort beskrivet ren solenergi.

Under sommarhalvåret lagras ny solvärme både på ytan och längre ned. När vinterhalvåret kommer har det lagrats tillräckligt med energi för att värma ditt hus även om det skulle bli en vargavinter – men även det har varit en usel sommar. Oändligt med gratis energi utan att du behöver göra något som dessutom är bra för miljön.

För att kunna ta tillvara på sjövärme läggs en så kallad kollektorslang ned på sjöbotten. Tekniken är i stort sett densamma som jordvärme där slangen istället grävs ned i marken.

Det enda ingrepp som behöver göras på din tomt är grävningen från vattnet till huset. Sedan cirkulerar vätskan i slangen konstant år efter år. Sjövärmen är ett självständigt uppvärmningsalternativ och värmepumpen har vanligtvis en livslängd på 15-20 år.

Kontakta oss för service

Vill du få en offert på nyinstallation av värmepump eller utbyte av värmepump? Klicka här.

Namn
Email
Telefon
Adress
Postnummer
Ort
Vilken kommun bor du i?


Vad vill du ha hjälp med?


Berätta gärna mer

Därför Vi Värmer

När du samarbetar med oss vill vi att du skall känna att vi är professionella, lösningsorienterade och att vi alltid arbetar med ett starkt engagemang.

  • Vi tror att rätt inställning gör skillnad.
  • Vi tror på att finnas nära våra kunder.
  • Vi tror på att alltid kunna hjälpa våra kunder i det stora och i det lilla.
  • Vi tror att bra service ger nöjda kunder.
  • Vi tror att trygghet är viktigt.
Det här säger kunden
Mycket bra tillmötesgående av personalen gentemot kund under hela besluts processen i kombination med ett proffsigt intryck som inger förtroende vilket i sin tur skapar goda förutsättningar för ett köp.
Gunnar på Reco.se.