5 tydliga signaler att din värmepump behöver service

Värmepumpar är en fantastisk lösning för energieffektiv uppvärmning, och här på Vi Värmer förstår vi deras värde. För att säkerställa att din investering i en värmepump från oss fortsätter att ge optimal prestanda år efter år, är det viktigt att vara uppmärksam på tecken som tyder på att det är dags för en service.

Här nedan finner du fem tecken på att det är hög tid att boka in en service för din Vi Värmer värmepump.

1. Minskad effektivitet

Även de bästa värmepumparna kan över tid tappa i effektivitet. Om du märker att din värmepump inte längre ger samma komfort som tidigare, kan det vara ett tecken på att något inte fungerar som det ska. Våra tekniker kan hjälpa dig att identifiera och lösa problemet, och återställa din värmepump till full kapacitet.

2. Ökade energiutgifter

Ett plötsligt och oförklarligt ökat energibehov kan vara ett tecken på att din värmepump inte längre fungerar som den ska. En service kan identifiera och åtgärda eventuella problem, vilket kan minska dina energikostnader och spara pengar på lång sikt.

3. Ökad ljudnivå från värmepumpen

En välfungerande värmepump ska vara nästan omärkbar ljudmässigt. Om din värmepump börjar låta högre än vanligt, kan det vara ett tecken på att något inte står rätt till. En servicekontroll kan snabbt identifiera och åtgärda problemet.

Läs vår artikel: ”Hur mycket låter en luftvärmepump egentligen?” här.

4. Ovanlig lukt från värmepumpen

Våra värmepumpar är utrustade med filter som säkerställer att luften i ditt hem hålls ren och fräsch. Om du upptäcker en obehaglig lukt från din värmepump, kan det vara dags att kontrollera och eventuellt byta dessa filter. Ibland kan lukten dock vara ett tecken på att något mer allvarligt är fel, och då är det viktigt att en expert från Vi Värmer tar en titt.

5. Länge sedan senaste servicen

Regelbunden service är avgörande för att hålla din värmepump i toppskick. Om det har gått mer än tre år sedan din värmepump senast servades, är det definitivt dags att boka in en tid. Regelbunden service förebygger problem och förlänger livslängden på din investering.

Boka in din service hos Vi Värmer

Kom ihåg, en välskött värmepump är inte bara bra för din plånbok utan också för miljön. Service kan utföras året runt och tar inte särskilt lång tid. Våra tekniker arbetar för att passa in servicen vid en tidpunkt som är mest lämplig för dig. Regelbunden service säkerställer att din värmepump fungerar optimalt, minskar buller och lukt, och förlänger dess livslängd. 

Kontakta oss på Vi Värmer för att boka en service eller för att få mer information om hur du kan underhålla din värmepump.

Kicka här för att boka din service!