Värmepump den miljövänligaste värmekällan

Att värna om miljön är inte längre ett alternativ. Det är ett måste. Förnybar energi är vägen framåt och det omfattar alla våra val, även hur vi väljer värmekälla för vårt boende.

För medvetna svenskar räcker inte vetskapen om att man med en värmepump oftast gör en god ekonomisk investering. Man måste också kunna styrka köpet ur miljösynpunkt.

Med en värmepump är det väldigt lätt. En värmepump är en av de mest miljövänliga – om inte den mest miljövänliga – värmekällan som finns tillgänglig på energimarknaden. I jämförelse med direktel eller fossila bränslen som olja eller gas står värmepumpen ut som det allra bästa alternativet.

I dag behöver vi inte massvis av ved i källaren för att värma våra hus. I solen, vinden eller vattnet har vi all energi vi behöver. Men man måste också kunna ta tillvara på energin, och med en värmepump kan omvandlingen börja:

Bergvärme

Ett av de vanligaste alternativen för uppvärmning av villan. Med bergvärme används solenergi som lagrats i berg. Via en pump tas lagrad värmeenergi upp ur berget och rakt in i ditt hem. Detta kan användas både för värme under vintern och för att kyla hemmet på heta sommardagar.

Luft/vatten

Här nyttjas utomhusluften för att skapa ett behagligt inomhusklimat. Luftvärmepumpen består av en utomhusdel och en inomhusdel, och det självrenande systemet gör att du slipper oroa dig för skadliga partiklar inne i huset. Med detta alternativ får du också varmvatten till en låg kostnad. Heltäckande, med andra ord.

Frånluftsvärmepump

Med en livslängd på mellan 15–20 år är frånluftsvärmepumpen ett mycket gott alternativt för att värma ditt hus och vatten. Via ventilation används här luften som redan finns inne i huset för att värma huset, alltså förbrukad luft omvandlas till energi. Komplicerad teknik, enkelt utförande.

Upplysta svenskar vet att valet av miljömärkt el gör stor skillnad. Det är i hemmet vi spenderar mestadels av vår tid, och att se till att den energi vi förbrukar där är det minsta, och mesta, vi kan göra.

Ovan alternativ är i framkant vad gäller miljöansvar. Dessutom hjälper de till att sänka din energikostnad. De två faktorerna i kombination gör att värmepumpar är ett svårslaget alternativ.

Vill du veta mer?

Ta kontakt med oss på Vi Värmer Sverige direkt för mer information om vad som passar din, eller er, situation bäst. Förutsättningar skiljer sig från hus till hus och det som passar för din granne kanske inte passar för dig. Som tur är har vi alternativ som täcker de allra flesta behov.

Relaterade artiklar