FAQ / Inför köp / Vad är det för garantier vid köp av ny värmepump?

Vad är det för garantier vid köp av ny värmepump?

Vad är det för garantier vid köp av ny värmepump? Att investera i en ny värmepump handlar om en ganska ansenlig summa – oavsett vilken pump du väljer. Garanti är därför en viktig del i valet.

Vad händer om pumpen visar sig vara en måndagsexemplar – får du en ny pump eller handlar det om att du själv kommer att få bekosta en del?

Garantin ser olika ut beroende på vilket märke du väljer. Olika märken erbjuder olika villkor och upplägg gällande garanti och service. Detta är något som definitivt är värt att kontrollera – och samma sak gäller garanti av installationen.

De flesta märken ger åtminstone 3 års garanti på sina värmepumpar och detta kan exempelvis kombineras med speciella försäkringar – som går att förlänga allteftersom och där premien, i takt med att värmepumpen åldras, blir lite annorlunda.

Välj en etablerad aktör på marknaden

Det finns en anledning till varför vissa märken är större än andra. Visst, du betalar kanske lite mer pengar initialt, men det lönar sig alltid i längden. Dels i form av bättre garantier, dels i form av bättre serviceavtal och dels i form av att framtida, eventuella reparationer, blir enklare att genomföra.

Här har vi heller inte nämnt det uppenbara: med en värmepump från en etablerad, större aktör så blir driften betydlig effektivare också.