Värmepumpen lever länge – men inte för alltid

En värmepump är ett av de tryggaste och mest miljövänliga sätten att värma sitt hus. Det är ett pålitligt verktyg som levererar värme till dig och din familj, från installation och många år framöver.

Det är dock ingen anledning till att ta den för givet. Just på grund av pålitligheten är det lätt att glömma bort att titta till hur värmepumpen faktiskt mår. Om den inte fungerar som den ska och inte levererar värme på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt blir investeringen plötsligt inte lika lätt att motivera. Besparingen är värmepumpens kanske viktigaste säljfördel och det vill eller ska en husägare inte tumma på.

Så hur får man enklast koll på hur ens värmepump presterar? En besiktning utförd av Vi Värmer Sverige kan vara ett klokt sätt att kartlägga hur din värmepump faktiskt mår, hur effektiv den är och om du får ut allt du kan av den. Besiktningen är kostnadsfri och med vårt underlag kan du ta ett informerat beslut om det är dags att byta eller om det räcker med en service.

Vad kostar det att byta ut en värmepump?

Om du har bestämt dig för att byta värmepump är nästa steg försöka få grepp om kostnaden. Faktum är att det varierar kraftigt, beroende på ett flertal faktorer: Vilken typ av värmepump gäller det? Hur ser åtkomsten till värmepumpen ut? Hur stort är ditt hus? Var ligger det i förhållande till värmekällan? Vem är det som byter ut pumpen?

Beroende på svaren kan kostnaden för ett byte av bergvärmepump variera från ungefär 70 000 kronor upp till 180 000 kronor. Kostnaden är hög oavsett, men på grund av den långa livslängden är engångskostnaden, i långa loppet, det billigaste alternativet som finns på marknaden för uppvärmning av ditt hus.

Gör det på rätt sätt – hela vägen

Om det vill sig illa kan kostnaden för att byta ut värmepumpen skena iväg. För att spara pengar använder sig många av olagliga installationer, vilket är betungande för både branschen och för köparen, inte minst vid eventuella försäkringsproblem.

Vi Värmer Sverige har hittat en mellanväg och kan erbjuda snabb och proffsig hjälp utan att tumma på varken det konkurrenskraftiga priset eller tryggheten. Med oss får du alltid ett garantibevis.

Det absolut bästa sättet att får grepp om din kostnad är att ta kontakt med Vi Värmer Sverige direkt. På så sätt kan vi boka en kostnadsfri besiktning, och i lugn och ro gå igenom dina förutsättningar, vad som krävs av oss och vad vi behöver göra för att garantera billig och miljövänlig värme för dig och din familj.

Relaterade artiklar